Hout

Hout, het antwoord op de 21e eeuw.. niet meer weg te denken uit de discussies over de toepassing van milieuvriendelijke materialen. Er wordt gestreefd naar bevordering van het gebruik van vernieuwbare grondstoffen. Hout is bij uitstek het materiaal. Hout is een opmerkelijk materiaal in vele soorten en maten. Van nature is het mooi, karakteristiek en warm. Daarnaast is het sterk, duurzaam en gemakkelijk te bewerken. Mensen hebben altijd hout om zich heen gehad…..

Een specifieke bijzonderheid is dat het een van de weinige bouwmaterialen is die in de natuur groeit. Terwijl de boom groeit, helpt deze het milieu waarin we leven, door het absorberen van koolstofdioxide en het produceren van zuurstof. In 2001 maakte duurzaam geproduceerd hout 1 à 2% uit van het totale beschikbare volume bouwhout. In 2003 is dit percentage verdubbeld tot 4 à 5%. In 2006 was het 15% en in 2008 was dit al gestegen tot 33.8%!

De Nederlandse overheid heeft de doelstelling geformuleerd dat in 2015 minstens 60% van al het hout op de Nederlandse markt aantoonbaar duurzaam geproduceerd moet zijn.

Op de video (rechts) ziet u hoe een schuur wordt opgebouwd.

Het frame is van hardhout(Bankirai),
de planken en de dakbalken zijn van drukgeïmpregneerd naaldhout.

Kibbel Hoveniers is specialist in maken van bijzonder constructies en het werken met diverse houtsoorten, hieronder een aantal voorbeeldfoto’s:

Foto’s van damwanden

Foto’s van Vlonders, pergola’s, schuren en andere houtconstructies: